Contracten voor datacenters

Bij het ontwerpen, bouwen en inrichten van rekencentra zijn tal van toeleveranciers betrokken. De contracten met elke leverancier moeten zorgvuldig worden beheerd. Daarnaast moet helder zijn welke impact de verschillende afspraken op elkaar hebben, en op de continuïteit van uw datacenter. Ook moet het voor u helder zijn wat de gevolgen en risico´s zijn van bepaalde uitsluitingen.

Voorkomen contractuele verrassingen
Organisaties die het contractmanagement niet goed aanpakken, kunnen onaangenaam worden verrast. Want ondanks ‘waterdichte' overeenkomsten met onderhoudspartijen, is vaak niet bekend hoe de ‘achterkant' is geregeld. Wat als contractueel een responstijd van twee uur is overeengekomen, maar blijkt dat de onderhoudsmonteur het probleem niet kan oplossen? Bijvoorbeeld omdat het om installaties van derden gaat. Is met die derde partij dezelfde contractuele responstijd vastgelegd? Vaak is dat niet duidelijk. Hetzelfde geldt voor afspraken over het op voorraad hebben van belangrijke reserveonderdelen.

Controleer uw afhankelijkheid
Ondanks ‘harde' contracten met uw toeleveranciers kan uw datacenter door indirecte afhankelijkheid lang uit bedrijf zijn. De datacenter continuity managers van Merpa hebben de kennis en ervaring om dit te voorkomen. Wij kijken verder dan de vastgelegde respons
tijd. We checken waar afhankelijkheid van derden ontstaat. En borgen bij escalatie van problemen de ondersteuning van indirecte toeleveranciers.

Verzeker uw bedrijfsvoering
Onze datacenter continuiteits managers doorgronden tal van contractuele haken en ogen in service- en onderhoudsafspraken. We checken het kennisniveau van medewerkers van toeleveranciers. Daarmee verzekeren wij dat uw rekencentrum de pijler is onder uw bedrijfszekerheid.